وبلاگ اختصاصی روستای حاج سلیم محله

حاج سلیم محله - رضا بژکول این وبلا گ جهت بیان و پی گیری مشکلات روستای حاج سلیم محله تشکیل شده است.

وبلاگ اختصاصی روستای حاج سلیم محله

حاج سلیم محله - رضا بژکول این وبلا گ جهت بیان و پی گیری مشکلات روستای حاج سلیم محله تشکیل شده است.

ژاپن با اعتماد ترین دولت اسیای شرقی برای مردمش



  ژاپن با اعتماد ترین دولت اسیای شرقی برای مردمش
نمونه هایی از اعتمادسازی در ژاپن


نویسنده: محمد نقی زاده*


اعتماد عمومی عقبه و منبع لایزال توسعه است نه منابع طبیعی به اندازه چند قاره. در این باره نیز با مثالی از ژاپن شروع می کنم. هنوز مدتی از ورودم به ژاپن در اوایل دهه 1970 پس از نخستین بحرانی نفتی نگذشته بود که روزنامه های ژاپن خبر دادند نخست وزیر وقت این کشور از یک سازنده هواپیمای مسافربری خارجی (لکهید) رشوه گرفته تا آن نوع هواپیما را به سازمان هوایی ژاپن توصیه کند. چند روز نگذشت که ماموران پلیس قضایی به دفتر نخست وزیر وارد شدند و او را جلوی دوربین و فلاش های عکاسی و تلویزیونی دستگیر کردند که منجر به استعفا، محاکمه و زندانی شدن وی شد. در آن تاریخ بی اختیار به پیشرفت ژاپن اعتماد پیدا کردم. زیرا که در کشوری که اینچنین با فساد مالی کلان در راس دولت و حکومت مقابله می شود، تردید نیست که اعتماد مردم متکی به کار و کوشش به فرآیندی اعتقادی و ایمانی تبدیل می شود. لذا بسیج نیروی های فعال برای توسعه همه جانبه و مستمر کشور آسان است و مبانی فکری - فرهنگی را برای توسعه هدایت می کند. زیرا که از فساد های مالی کلان با الف و نون یاد نمی شود و بر آن سر پوش گذاشته نمی شود. مثال دیگری از اعتماد مردم به دولت را همین دو سال پیش تجربه کردم. در جریان فاجعه سه جانبه زلزله، تسونامی و نشت نیروگاه اتمی فوکوشیما که در فاصله 200 کیلومتری شهر یوکوهاما جایی که در آن زندگی می کنم، شایع شد که آب لوله کشی به خاطر نشت اتمی دیگر قابل خوردن نیست. با منشی دفترم که خانمی ژاپنی است موضوع را در میان گذاشتم و گفتم که آیا آب لوله کشی شهر را می نوشد یا خیر ؟ گفت بله! گفتم می گویند که مضر است. گفت «شایعه است. تا دولت رسما آلودگی آب را اعلام نکند می خورم.» مطمئن شدم برداشتی که 40 سال پیش از اعتماد مردم به دولت توسعه خواه ژاپن داشتم چنان ریشه دار و عمیق است که نه تنها نشت اتمی که حتی بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی هم آن را خدشه دار نمی کند.

    بدین طریق است که دولت توسعه خواه ژاپن از منابع مادی طبیعی ارتزاق نمی کند و فربه نمی شود بلکه متکی به منبع لایزالی از منابع انسانی کوشا، منضبط و اعتماد ملی است. لذا لوکوموتیو توسعه کشور با وجود نیم قرن جنگ و ستیز با همسایگان و قدرت های یزگ جهانی نظیر روسیه و امریکا و همه بلایای آسمانی و فقدان منابع طبیعی پایدار است و از کار نمی افتد. برای جلب اعتماد مردم به دولت، شاخص های گوناگونی دیگر هم وجود دارد. از جمله توسعه ملموس اقتصادی (نه صادرات ثروت های ملی) که بر سطح در آمدها و نرخ پایین بیکاری تاثیر می گذارد، ارائه آمارهای رسمی و صحیح و به موقع آن هم از یک منبع معتمد نه از چند دهان و آن هم به صورت عوام فریبانه. اعلام به موقع و ماهیانه شاخص هایی از جمله نرخ بیکاری، میزان اشتغال، تراز ماهیانه تجارت و پرداخت های بین المللی - بدون در نظر گرفتن صادرات نفت خام – نرخ رشد، میزان سرمایه گذاری، ذخایر ارزی و غیره. ولی تردیدی نباید داشت که شاخص ترین منبع جلب عقبه توسعه و پیشرفت، مقابله بی امان با فساد های مالی کلان چه در سطح حکومت و چه در سطح بخش خصوصی است.

یاداشت

از کشوری صحبت می کنیم که از لحاظ تکنولوژی و فرهنگ و اقتصاد از اسیا جدا شده دیگه ژاپن کشور اسیایی نیست بلکه مانند بعضی کشورهای اسیای شرقی از ما فاصله گرفت و حالا حالاها به گرد انها رسیدن کاری سخت و طاقت فرساست .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.