در اینجا میخواهیم درباره فرودگاههای وحشتناک صحبت کنیم. فرودگاههایی که به هر دلیل خطر در نزدیکی آنها است. این خطر ممکن است برای هواپیما و مسافران آن باشد و یا برای اهالی ساکن در نزدیکی فرودگاه و یا اصلاً در طراحی عجیب و غریب آن! در متن سعی کردهایم به ترتیب خطرناک بودن، از کم خطر تا پر خطر پیش برویم. البته از آنجا که در این لیست اسمی از فرودگاه های ایران برده نشده، دلیل نمی شود که در ایران فرودگاههای خطرآفرین وجود ندارد اما در ادامه ایمیل 25 فرودگاه وحشتناک در دیگر کشورهای جهان را مرور می کنیم.
25. فرودگاه بینالمللی ملک فهد، دمام، عربستان صعودی
این فرودگاه که با مساحتی حدود ۷۸ هزار هکتار بزرگترین فرودگاه حال حاضر در دنیا است، در وسط بیابان ساخته شده است. باند این فرودگاه آنقدر بزرگ است که معلوم نیست از کجا شروع و به کجا ختم میشود و همین مساله گاهاً خلبانان را دچار مشکل میکند.
24. فرودگاه بینالمللی کلیولند هاپکینز، اوهایو، ایالات متحده
این فرودگاه هیچ مشکلی به لحاظ محل قرارگیری و امثالهم ندارد، بلکه مشکل آن کارکنان برج مراقبت است. چندی پیش یکی از کنترل کنندههای خطوط شاغل در شیفت شب، هنگام کار و زمانی که هواپیماها در حال رفت و آمد بودند، در حال تماشای فیلم دیده شده و به همین دلیل از کار برکنار شد. اگر به نظرتان هنوز هم مشکلی نیست، پس بد نیست بدانید که در موردی مشابه یکی از سوپروایزرهای بخش کنترل در شیفت شب را نیز برکنار کردند. وی هنگامی که ترافیک خطوط سبک بوده، کمی چرت زده و بعد از آن مشغول انجام بازیهای کامپیوتری شده است.
23. فرودگاه بینالمللی ولینگتون، نیوزلند
فرودگاه ولینگتون به دلیل محل قرارگیری آن، یکی از زیباترین فرودگاههای دنیا است. اما دلیل نمیشود که از خطرناک بودن آن حرفی نزنیم. باند این فرودگاه بسیار کوتاه بوده و هر دو طرف آن منتهی به آب است. اگر خلبان ثانیهای در تیکآف خود تاخیر کند، ممکن است هواپیما وارد آب شود. در فرود هم همین مشکل به شکلی دیگر وجود دارد.
22. فرودگاه بینالمللی لسآنجلس، ایالات متحده
طبق گفته “فدراسیون هوانوردی آمریکا”، فرودگاه لسآنجلس محلی برای دوره دیدن افرادی است که میخواهند وارد یکی از مشاغل مرتبط با فرودگاه شوند. این مشاغل، خلبانی، کنترل خط و … را شامل میشود. کافیست تصور کنید که در فرودگاهی فرود میآیید که توسط چند تازهکار اداره میشود. چندین سال است که فرودگاه لسآنجلس به عنوان خطرناکترین فرودگاه آمریکا شناخته میشود.
21. فرودگاه آگاتی اِردروم، جزیره لاکشادوئیپ، هند
همانطور که از عکس پیداست، این فرودگاه یک جزیره است و اطراف آن چیزی جز آب نیست. یک سهلانگاری کوچک هنگام فرود و یا برخاستن کافیست تا هواپیما غرق شود. البته همه هم میدانند که این فرودگاه بسیار خطرناک است، اما این جزیره محل دیگری برای ساخت فرودگاه ندارد و درحال حاضر همچنان از آن استفاده میکنند.
20. فرودگاه بینالمللی ساوانا/هیلتون هد، جرجیا، ایالات متحده
این فرودگاه هیچ مشکل خاصی مشابه بقیه فرودگاههای این لیست ندارد، اما یک ویژگی عجیب دارد که باعث میشود نتوانیم به سادگی از کنار آن عبور کنیم. در وسط باند این فرودگاه دو قبر وجود دارد که متعلق به مالکان قبلی زمینهای فرودگاه است. هر هواپیمایی که در این فرودگاه فرود میآید باید از روی این دو قبر رد شود. حتماً این قضیه برای برخی چندان خوشایند نباشد.
19. فرودگاه نارسارسواق، گرینلند
طبیعت اطراف این فرودگاه بسیار زیبا بوده و برای فرود باید از بین کوههایی زیبا گذشت. این برای هر مسافری جذاب است اما برای هر خلبانی نیز یک کابوس است. گذشتن از بین کوههایی که فاصله بین آنها کم بوده و هم چنین گاهاً مه گرفته میباشند بسیار دشوار است. بادهای شدیدی که اغلب در آن منطقه میوزد را نیز به این دشواریها اضافه کنید.
18. فرودگاه بینالمللی کانسای، خلیج اوزاکا، ژاپن
جزیره مصنوعی فرودگاه کانسای با ۴ هزار متر طول و ۲۶۰۰ متر عرض، آنقدر مساحت بزرگی دارد که از فضا نیز دیده میشود. از نگاه مهندسی، ساختار این فرودگاه یک شاهکار بزرگ است. اما با توجه به زلزلههای زیاد منطقه و احتمال طوفانی شدن دریا، این فرودگاه قطعاً یکی از خطرناکترین فرودگاههای دنیا است.
17. فرودگاه بینالمللی دون موآنگ، بانکوک، تایلند
این فرودگاه در نگاه اول مشکل خاصی ندارد، اما اگر کمی دقیق شوید، به چیز عجیبی بر میخورید؛ یک زمین گلف در گوشه فرودگاه قرار دارد. حتماً بازی گلف در این زمین شرایط ویژهای دارد.
16. فرودگاه پارو، بوتان
خلوتی و آمار بسیار پایین تردد در این فرودگاه باعث نمیشود که این فرودگاه را که در قلب رشته کوههای هیمالیا قرار دارد از لیست فرودگاههای خطرناک خارج کنیم. این فرودگاه در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا قرار داشته و توسط کوههایی با حداکثر ارتفاع 5500 متری محاصره شدهاست. شایع شدهاست که خدمه هواپیماهایی که قصد فرود در این فرودگاه را دارند، قبل از فرود به مسافران قرص ضد اضطراب میدهند.
15. فرودگاه کای تاک، هنگ کنگ، چین
وزش بادهای شدید در منطقه و محاصره بودن منطقه فرودگاه توسط کوهستان، به آن لقب ترسناکترین فرودگاه را داده بود. و اینها یکی از چند دلیلی بودند که باعث شدند فرودگاه کایتاک در سال ۱۹۹۸ تعطیل شود.
14. فرودگاه بارا، اسکاتلند، بریتانیا
فرودگاه بارا، یکی از منحصربفردترین فرودگاههای دنیا است، زیرا تنها فرودگاهی در جهان است که از ساحل به عنوان محلی برای تیکآف هواپیما استفاده میکند. این فرودگاه سه باند بر روی ساحل دارد و از آنها به عنوان محلی برای فرود و برخاست هواپیما استفاده میکند.
13. فرودگاه کنگوناس، سائوپائولو، برزیل
مسئله خطرناکی که برای فرودگاه کنگوناس وجود دارد، نزدیکی زیاد آن با محلههای پرجمعیت سائوپائولو است. یکی از مسائل مهمی که در احداث فرودگاه به آن دقت میکنند، دور بودن آن از مناطق مسکونی است تا در صورت بروز حوادث احتمالی، از تلفات جلوگیری شود. اما همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، این فرودگاه بیخ گوش منازل مسکونی است.
12. فرودگاه گیزبورن، نیوزلند
گزافه گویی نیست که اگر بگوییم این فرودگاه دیوانهوارترین و خطرناکترین فرودگاه عجیب دنیاست. یک خط ریل قطار درست از روی باند این فرودگاه میگذرد. در واقع مسئولین برج مراقبت باید نه تنها ترافیک هوایی را کنترل کنند، بلکه زمان فرود و تیکآف هواپیما را با عبور قطار هماهنگ کنند. البته چندی است که عبور قطار از این ریل ممنوع شده است، اما این فرودگاه همچنان باز است.
11. فرودگاه تنزینگ-هیلاری، لوکلا، نپال
این فرودگاه کوچک در سال ۲۰۱۰ از سوی کانال هیستوری، به عنوان خطرناکترین فرودگاه دنیا معرفی شد. این فرودگاه در ارتفاع ۲۹۰۰ متری از سطح دریا ساخته شده و یک سوی باند پرواز آن به کوهی بلند و سمت دیگر آن به درهای عمیق منتهی میشود. چه فرود پر هیجانی!
10. فرودگاه کورچول، فرانسه
فرودگاه کورچول، یکی از خطرناکترین فرودگاههای دنیاست که در آلپ قرار گرفتهاست. متملین برای اسکی کردن در آلپ، با هواپیما به این فرودگاه میآیند. باند این فرودگاه تنها ۵۲۰ متر طول دارد و جالبتر آنکه در امتداد این باند یک دره عمیق وجود دارد.
9. فرودگاه بینالمللی سابق ماریسکال سورس، اکوادور
این فرودگاه برای خلبانان حکم کابوس را دارد، حتی برای باتجربهها. این فرودگاه در قلب منطقه پرجمعیت اکوادور قرار دارد و این یعنی بازی با مرگ. وجود کوههای مرتفع در اطراف این منطقه، آتشفشانهای فعال و مهگرفتگیهای پیاپی، فرود در این فرودگاه را تبدیل به ماموریت غیرممکن میکند. خوشبختانه یک سالی است که این فرودگاه تعطیل شده است.
8. فرودگاه بینالمللی تونکونتین، هندوراس
کانال هیستوری، رتبه دوم خطرناکترین فرودگاهها را به این فرودگاه اختصاص داده بود، اما چرا؟ این فرودگاه در درهای قرار دارد که اطراف آن را کوهستانها پوشاندهاند، و این پرواز هواپیما را با خطرات زیادی مواجه میکند. جالب اینجا است که هر روز این فرودگاه شاهد فرود و تیکآف بوئینگ ۷۵۷ است.
7. فرودگاه بینالمللی گیبرالتار، گیبرالتار، بریتانیا
در نگاه اول این فرودگاه خیلی طبیعی جلوه میکند، اما دقیقتر که شوید متوجه خواهید شد که یک خیابان عریض وسط باند این فرودگاه را قطع میکند. این خیابان که خیابان اصلی شهر است، هنگام عبور هواپیما بسته شده و پس از رد شدن هواپیما دوباره باز میشود! حالا تصور کنید در این خیابان بر اثر سانحهای ترافیک سنگین ایجاد شود، درحالی که یک هواپیما هم درحال فرود است.
6. فرودگاه سانتا کاتارینا، مادرینا، پرتقال
این فرودگاه بینالمللی کوچک، مسافران را به جزیره زیبای مادرینا منتقل میکند. باند کوتاه آن در سال ۲۰۰۳ دوبرابر شد، اما همچنان قرار گرفتن آن در کنا دریا و کوهستان، آن را به یکی از خطرناکترین فرودگاههای دنیا تبدیل کرده است. با این حال علت اصلی قرار گرفتن این فرودگاه در این رتبه، همان چیزی است که در عکس مشاهده میکنید.
5. فرودگاه بینالمللی پرنسس جولیانا، سنمارتین
قطعاً پیدا کردن فرودگاهی با این شرایط بسیار دشوار است. هواپیماهایی که قصد فرود در این فرودگاه را دارند باید از فراز ساحلو یک خیابان عبور کنند و مستقیم بر روی باند فرودگاه قرار بگیرند. چیزی که باعث خطرناکتر جلوهکردن این فرودگاه میشود، ترافیک بالای آن است.
4. باند فرود یخی، قطب جنوب
این باند فرود، برای ایستگاه تحقیقاتی مکموردو ساخته شده و در ساخت آن فرود هواپیمایی با مقیاس هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ پیشبینی شدهاست. ناگفته پیداست که باید از چه چیزی ترسید و چرا باید این باند فرود را جزو خطرناکترین فرودگاههای دنیا دانست.
3. فرودگاه گوستاو سوم، سن بارتلمی
باند این فرودگاه آنقدر کوتاه است که از آن تنها برای فرود هواپیماهایی بسیار کوچک با گنجایش ۲۰ نفر استفاده میشود. باند فرودگاه گوستاو سوم بر روی یک شیب قرار دارد که منتهی میشود به ساحل و دریایی که مردم درحال شنا کردن و گرفتن حمام آفتاب در آن هستند. کافیست تصور کنید که هواپیما نتواند در آن باند کوتاه توقف کند.
2. فرودگاه چانگدو بانگدا، تبت، چین
تبت در مرتفعترین منطقه جهان یعنی بر روی رشتهکوه هیمالیا قرار دارد و نباید تعجب کرد که فرودگاه این منطقه در ارتفاع 4300 متری از سطح دریا قرار داشته باشد. نکته جالب دیگر در مورد این فرودگاه، باند فرود ۵۶۰۰ متری آن است که طولانیترین باند فرود در دنیا محسوب میشود. فشار بالای هوا در این منطقه نه تنها برای مسافران مشکل ایجاد میکند، بلکه همچنین ممکن است به لحاظ فنی برای هواپیما مشکل ایجاد کند و اینها همه فرود در این فرودگاه را برای هر خلبانی تبدیل به کابوس میکند.
1. فرودگاه خوانچو یوراسکین، جزیره سابا، دریای کاراییب
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، خطرناکترین فرودگاه لیست ما، باند فرودی تنها به طول ۴۰۰ متر دارد. برای رفتن به این جزیره زیبا و ساکت، باید به فرود در این فرودگاه کوچک که در بین کوه و دریا قرار دارد تن داد. قطعاً هواپیماهای بزرگ قادر به فرود در این فرودگاه نیستند.