برجام وفاق ملی ،دستاورد جهانی روزنامه نگار
irranews@
پس از تحریم های جدید آمریکا که برآمده از ادامه تحریم های سال 1996 می باشد و برای مدت ده سال یعنی تا سال 2026 تمدید گردید ،بحث های زیادی در بین موافقان و مخالفان کشور بر انگیخته شده تا جایی که بعضی از گروه ها از اینکه دوباره به دوران تحریم های کمر شکن بر گردیم اظهار خوشحالی می کنند ،آنچنان که گویی که در یک رقابت ملی برگ برنده ای دستشان رسیده باشد .
آنچه که باعث شد عریضه کوتاه نگارش شود این است که نباید دوستان وطنی ما برجام را صفر تا صد ببینند، بلکه باید به این بیاندیشند که نقطه اوج این دعوا چه بوده است ؟ تقریبا همه کشورهای جهان در اجماع بین المللی بر علیه ایران اتفاق نظر داشته و اکثریت قریب به اتفاق آنها در این تراژدی و انزاوی سیاسی بخصوص در بعد اقتصادی مشارکت فعالی ایفا نمودند ، تا جایی که تحریم ها را بر خلاف عرف بین الملل به دارو و درمان مردم کشیده و یا می کشیدند.
تحریم خرید نفت علیه ایران باعث شد فروش آن به پایین ترین حد خود یعنی زیر 50 درصد برسد ،و در بدترین حالت به صورت قسطی و کالا در مقابل نفت عرضه گردد که دریافت مبالغ آن به صورت دلار و روپیه هند به سختی امکان پذیربود، همه اینها را اگر در کنار هم قرار دهیم، آنوقت به عمق فاجعه پی می بریم. حال چرا باید اقلیتی از ابزاری به نام تحریم های جدید آمریکا به دستاوردهای کلی آن حمله کنند جای بحث است!.
مخالفان برجام یادشان نرفته است که با رفتارها وگفتارهای دولت مهرورز ما حتی نمی توانستیم روپیه خود را از هندی که از ما نفت خریده بود پس بگیریم، کار به جایی رسیده بود که بانک جهانی هرگونه معامله با ما را مسدود کرده و اجازه باز کردن ال سی و اسناد مالی ، بازرگانی را نمی دادند ، حال چگونه است مخالفان آن را نمی بینند و یا به یاد نمی آورند سخنی دیگر است .
مخالفان، برجام را که با حمایت همه بزرگان کشور در یک وفاق ملی به بارنشسته با انتقادهای تند خود قرار داده اند و تا آنجا پیش رفتند که به آقای دکتر ظریف بصورت مستقیم و یا غیر غیر مستقیم القابی نسبت می دهند، مگر یادشان رفته که همین آقای ظریف بارها اعلام کرده که گفتگو با قدرت های بزرگ جهانی با هماهنگی بزرگان کشور به ثمر رسیده است ، چگونه است که کاسه و کوزه تحریم های ادامه دار جنگ طلبان جمهوری خوای آمریکا را به روی دولت امید و دکتر ظریف می شکنند .
قاطبه ملت و بزرگان کشور می دانند که دولت با تمام زحماتش چند چیز را به جهانیان دیکته کرده است ،ا گرمخالفان آنها را در نظر بگیرند، بخشی از صورت مسئله پاک خواهد شد. درنظر داشته باشیم که دولت امید تابوی اجماع جهانی علیه ایران را شکست و دریک بازه زمانی که به مدت دوسال طول کشید، وعده ای که به ملت داده بود عملی کرد و پول های بلوکه شده ایران را در جهان ،بخصوص امریکا آزاد کرد ، قطعا مخالفان برجام از چند و چون آن کاملا با اطلاع هستند.
دولت با استفاده از دیپلماسی قوی توانست با شریکان اروپایی قراردادهای کلان به ثبت برساند، پای بزرگترین شرکت های جهان را که اجازه بستن قرارداد با ما را نداشتند به تهران باز کند و قراردادهای کلان با قدرت های اقتصادی جهان منعقد نمایید .به نظر می رسد مشکل کشور تنها تحریم آمریکا در گذشته و حال نیست که دوستان وطنی به آن حمله می کنند ،بلکه توفیق مقتدرانه دولت امید در عرصه های مختلف اعم از سیاسی ، اقتصادی ، محیط زیستی،همچنین لغو کلیه قطعنامه های شورای امنیت و خارج کردن پرونده ایران ازاین شورا بوده است که در دولت مهرورزبه بار نشسته بود .
بر این اساس دولت امید توانست مشکلات ایجاد شده با قدرت های جهانی را با دیپلماسی قوی حل وفصل نمایید و به خواست ملی که رفع تحریم های جهانی و آرامش نسبی در جامعه و حضور پررنگ در بازارهای جهانی بود به منصه ظهور برساند ،عقلایی نیست مخالفان با نقدهای تند علیه دستاوردهای برجام فضای جامعه را مسمموم کنند،مطمئن باشند ازاین فضا سازی ایجاد شده برعلیه دستاوردهای دولت هیچ کس در داخل سودی نخواهد برد، اگرضرری هم وارد شود دودش به چشم همه خواهد رفت . وفاق ملی درادامه به ثمر رسانیدن برجام و حمایت از دولت منتخب تنها راه برون رفت از مشکلات پدیدارشده است ،با ایجاد قطب بندی های سیاسی که عده ای همیشه به دنبال آن بودند اجازه ندهیم دستاوردهای برجام به چالش کشیده شود .
پایان سخن اینکه دولت تدبیر و امید به خوبی آگاه است که تحریم جدید آمریکا علیه ایران نمی تواند ما را به بیراهه بکشاند و ازمسیر اصلی توافق خارج کند ، دولت و ملت همه ترفندهای دشمن را به خوبی رصد می کنند .
کانال ایران نیوز با خبرهای روز irranews@
رضا بژکول روزنامه نگار
طی روزهای گذشته شاهد اوج گیری اختلافات نخبگان جامعه بر سر فسادهای گسترده بودیم، فارغ از اینکه چه کسی درست می گویید و موضوع از کجا نشات می گیرد ،سئوالی که مطرح است اینکه منافع ملی چه نقشی در این ماجرا دارد ؟ و جایگاه آن در این دعوای ها کجاست ؟همچنان که از معنی آن بر می اید منافع یعنی سود و ملی یعنی ملت ، منفعت های که متعلق به ملت است در کجا و به وسیله چه کسی هزینه شده و پشتیبانان آن چه کسانی بودند و چرا برخوردی صورت نمی گیرد؟
آنچه که امروز بیش از هر زمانی در بین احاد ملت موضوع گفتگو است این که چرا مسئولان برای شفاف سازی یک بار برای همیشه بحث فساد را به طور دقیق و جدا از کیستی آن جمع نمی کنند؟ ویا معرفی نمی نمایند؟ بحث فساد مربوط به امروز و دیروز که نیست ،سالها این بحث وجود دارد و هر بار می شنویم که با شدت برخورد کردیم و در حال ریشه کن شدن است ،اما باز می بینیم فساد نه تنها ریشه کن نشد بلکه گسترده تر از گذشته به وقوع پیوسته است!
اگر در برخورد با فساد طی سالیان گذشته قاطعانه برخورد می شد ،امروز شاهد گسترش آن در حوزه های مختلف کشور و در بیشترارکان اداری نبودیم ،از اختلاس های سه ملیاردی تا حقوق های نجومی ،تا املاک های نجومی و گسترده تا کوخواری ، زمین خواری ، فرار مالیاتی ،بیمه های اجتماعی ،بانکی و .....اینکه کی بود کی بود من نبودم مشکلی از جامعه را حل نمی کند هر دستگاهی موظف است در حوزه خود اقداماتی انجام دهد و شفافیت را چاشنی کارش نمایید و دولت نیز موظف است در پی گیری موضوع و با قاطعیت تمام پا به عرصه بگذارد فارغ از اینکه دولتی است یا غیر دولتی .
اگر قرار است باز مبارزه با فساد را با چهار تا بخش نامه و یا دستگیری چند نفرماستمالی کنیم همان به که کاری نکیم وملت را نیز با این شعارها سرخورده نکنیم .آنچه گویا است برخورد با فساد مربوط به یک رکن از کشورنیست همه ارکان کشور موظف و متعهد به برخورد با این پدیده شوم طی سالیان دراز هستند، اگر با اولین مفسده فساد قاطعانه برخورد می شد و اگر با اختلاس سه میلیاردی با شدت برخورد می شد نه شاهد فیش های نجومی بودیم و نه شاهد املاک نجومی ،مشکل این است که مبارزه با فساد به صورت گسترده در رسانه ها از سوی نخبگان بحث و مطرح می شود ،اما با گذشت تنها چند روز ویا چند ماه با موضوعات جدیدی که پیش می آید لاپوشانی می شود و از ذهن ها خارج ،اگر مبارزه با فساد قاطعانه برخورد شده چرا دوباره تکرار می شود؟ و اگر نیست پس چرا این همه با هم می جنگیم و کشور را در یک التهاب ملی قرار می دهیم تا رادیوهای بیگانه از آن بهره برداری سیاسی کنند .
بابد بپذیریم که فساد به شکل های مختلف وجود دارد وقتی پذیرفتیم که در همه رده های اداری ما رخنه کرده چه دولتی ،چه خصوصی ،چه نهادها و سازمانها آنوقت منافع ملی حکم می کند با آن مبارزه کنیم نه بهره برداری سیاسی و انتخاباتی ،ملت ما به خوبی این موضوع را فهمیده است که فساد با بازهای سیاسی گم شدنی نیست، بکوشیم شفافیت را چاشنی مبارزه با فساد کنیم کاری نداشته باشیم در کدام یک از ارکان کشورنفوذ کرده ،مهم شناسایی و برخورد قاطعانه است ، مبارزه با فساد و ریشه کنی آن را با جریان سازی سیاسی بی معنی نکنیم ،با بودن شبکه ها اجتماعی ماه پشت ابرها نمی ماند و هر کسی به ظن خویش می فهمد مشکل فساد تنها با گفتن و بهره برداری سیاسی و جناحی حل نمی شود ،به قولی به عمل کار برآید به گفتن و سخندانی نیست .به امید ریشه کن شدن فساد و شفافیت دربیان با همکاری همه قوا،لطفا مبارزه با فساد را سیاسی نکنید.
رضا بژکول روزنامه نگار
کانال ایران نیوزباخبرهای روز @irranews
ترامپ از حرف تا عمل رضا بژکول روزنامه نگار
irranews@
نوام چامسکی نظریه پرداز آمریکایی درباره ترامپ سخنی گفته که از شناخت آگاهانه جامعه آمریکا خبر میدهد؛ "حس انزوا وبی یاوری و غلبه قدرتهای نیرومند بر مردم آمریکا آنها را به وحشت انداخته و همین وحشت و از هم پاشیدگی زمینه محبوبیت و پیروزی فردی مثل ترامپ در انتخابات این کشور را بوجود آورده."پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا بحثهای زیادی در محافل جهانی به پا کرده و هر کسی از منظر خویش به ارزیابی و تحلیل درباره شخصیت وجودی او پرداخته است. اما آنچه که مهم به نظر میرسد سابقه او در عرصههای مختلف است، اول اینکه او یک سیاستمدار نیست بلکه تاجری موفق در عرصه اقتصادی است، دوم اینکه او از پشتیبانی کنگره و سنا برخوردار نیست و نباید او را با بوش، ریگان، کلینتون و اوباما مقایسه کنیم.
بر این اساس اقدامات یکطرفه ترامپ در بحث برجام با واکنش دیگر متحدین آمریکا مواجه شده و اقدام متقابل ایران را به دنبال خواهد داشت و آن اقدام این خواهد بود که از زیر بار تمامی تعهداتش خارج شود. روزنامه آفتاب یزد
کانال ایران نیوز با خبرهای روز irranews@
بگذارید نفس بکشیم رضا بژکول روزنامه نگار
طبق گفته کارشناسان ،آلودگی هوا زمانی رخ می دهد که هر نوع گاز مضر ،گردوغبارو دود سیگار وارد اتمسفرشده وباعث الودگی گردد و زیست گیاهان ،حیوانات و انسان ها را دچارمشکل کرده وسبب مرگ زودرس انسان ها شود .
تهران ،یکی از نمونه این شهرهای آلوده در جهان است،براساس آمارهای داده شده پایتخت کشورمان نهمین شهر بزرگ جهان در آلودگی می باشد، شهری که در آن بیش از 4 میلیون خودرو تردد می کند و ۱۷ هزار واحد صنعتی مشغول به کارمی باشد، طبق اظهاراکثر کارشناسان عوامل زیادی در الودگی هوا نقش دارند ،از وسایل فرسوده نقلیه کاربراتوری گرفته ،تا موتورسیکلت کاربوراتوری ،خودروهای دیزلی ،سیگاری که دود می شود ،اشغالی که در خیابان ریخته می شود ،همه اینها باعث گرمایش زمین ،تغییرات اقلیمی ،وباران های اسیدی می شوند.
طبق آمار ۸۰ درصد الودگی هوای تهران خودروهای فرسوده هستند که درشهر تردد می کنند و تا امروز هیچ دولت مردی نتوانسته و یا نخواسته با قوانین سخت گیرانه با آن مقابله کند، این در حالی است که تهران ظرفیت یک میلیون خودرو را داراست، اما بیش از 4 میلیون خودرو تردد می کنند ،که متاسفانه بیشتر آنها یا فرسوده هستند و یا فاقد استانداردهای لازم ، با توجه به اینکه اکثر کشورهای در حال توسعه به سوی انرژی های تجدیدپذیر و پاک درحرکتند، ما همچنان از سوخت های فسیلی استفاده می کنیم، حذف بنزین پتروشیمی و توزیع سوخت استاندارد یورو ۴ دردولت تدبیر و امید کاری ستودنی است ، اما همه ماجرا به این ختم نمی شود ،وقتی خودرو فرسوده از لحاظ فنی دارای نقص منجر به آلودگی باشد در نهایت آسیبی که وارد می کند مرگ انسان های بی گناهی می باشد که جرمشان زندگی در شهره های بزرگ و آلوده است.
در شرایطی که جهان در حال گذار به سوی خودروهای برقی و یا سوخت های کربنی به پیش می رود ما در استفاده از خودرو های فرسوده ،اتوبوس های آلودکننده ،ومینی بوس های دقیانوسی تاکید وبا آن سیر می کنیم، چرا برای یک بار هم که شده زعمای کشوردر مسئله تولید خودرو ، نکات فنی و استاندارد را در دستور کارخود قرار نمی دهند واگر هم قرار می دهند سخت گیرانه نیست ؟ چرا مسئولین چنین امری قاطعانه برخورد نمی کنند؟ چرا برای خودروها فرسوده مجوز تردد صادر شود؟ و دهها چرا که تاکنون بی پاسخ مانده ،خودرو در جهان کنونی به سوی استاندارد واقعی و برای آسایش خانواده ها در تمیز نگه داشتن محیط زیست بهره برداری می شود ، اما در کشور ما بیشتر این وسیله ای برای جلب نطر و غیرضرور مورد استفاده قرار می گیرد .البته نباید فراموش کنیم که وسایل عمومی مانند مترو و اتوبوس هم پاسخگوی جمعیت در تهران نیست . روزنامه آفتاب یزد
رضا بژکول روزنامه نگار
کانال ایران نیوز با خبرهای روز @irranews
جوک سرکوب آگاهی رضا بژکول روزنامه نگار
irranews@
چراما ایرانیان جوک می سازیم؟ وهمیشه دوست داریم دردناک ترین و تلخ ترین رویداد اجتماعی را به انواع و اقسام جوک تبدیل کنیم . به جای اینکه به واقعیت های تاریخی و اجتماعی پر بار خود بیاندیشیم و از آن درس بگیریم تا عاملی شود که تفکر ما کمی قلقلک بخورد و از آن برای ساختن جامعه بکار گیریم ، اما با لودگی و تمسخرهر چیزی را بازیچه جوک قرار می دهیم. ما نمی دانیم و یا شاید می دانیم که با جوک اندیشه و آگاهی را سرکوب می کنیم ،بی آنکه به عواقب آن بیاندیشیم، با جوک وتمسخر شخصیتمان وشخصیت دیگران را زیر سئوال می بریم بی آنکه بدانیم که بزرگترین دستاوردهای تاریخی ،فرهنگی و اجتماعی ما و حتی نحوه زیستن ما با جوک خدشه دار می شود .عادت کردیم هر چیزی را غیر واقعی جلوه دهیم ، به جای اندیشیدن در باره تاریخ پربارسرزمینمان و ایجاد انگیزه برای مطالعه و کسب تجربه از تمدن عظیم کشورمان، جوانان را از طریق واتس آپ، وایبر، تلگرام ،از اندیشیدن باز داشته ایم.
آیا می دانیم با ساختن جوک چه سرمایه عظیم انسانی را به بازی گرفته ودر حال فنا کردن هستیم ؟ آیا می دانیم که چه ضربه ای به جامعه و اقوام مختلف می زنیم؟ آیا می دانند که درشبکه های اجتماعی با ابزار جوک با چه چیزهای در حال بازی کردن و بازی دادن هستند؟ ما با جوک به سرکوب آگاهی وآزادی پرداخته ایم ،بی آنکه بدانیم که سلطه درهر کشوری از زمانی آغازشده که آگاهی به اضمحلال کشیده شده.
وقتی جوک جای اندیشیدن را بگیرد، فرهنگ جامعه به سمت تهی شدن جریان پیدا می کند. ما فکرمی کنیم که ازبین بردن آگاهی فقط با سانسور وایجاد محدودیت امکان پذیر است ،برعکس این لودگی و ساختن جوک و حرف های سست کننده در جامعه است که در حال از بین بردن بنیاد اندیشه و آگاهی است،ما بی آنکه در بعد سیاسی و اجتماعی بیاندیشیم، جوک ابزاری برای انحراف مسیرزندگی واقع گرایانه است ،آن راجایگزین اندیشه پویا ومشکلات عدیده تاریخی ، اجتماعی ،سیاسی خود کرده ایم، وجالب تر اینکه در این زمینه بعضی از نخبگان ما نیزتحرکی از خود نشان نمی دهند، آنها به جای واکاوی و هدایت جامعه به اندیشیدن درست ،مهر سکوت به لب زدند.
جوک ضعف انسان در جدی بودن برای زندگی است به جای توانا شدن در مسیر بهتر زندگی ، امروزه شبکه های اجتماعی مرکز ثقل جوک و سر کوب آگاهی و اندیشه شده اند وبرای هر حرکت اجتماعی ،سیاسی ،اقتصادی .....در کمترین زمان وبیشترین کاربر جوک می سازند، در حالی که با همین سرمایه وکمترین امکانات می توانیم نسلی پویا وآگاه را روانه محیط های اجتماعی کنیم وآنها را به آینده بهتر امیدوارنماییم.
متاسفانه شبکه های اجتماعی ابزاری شده برای کسانی که ذهن ها را تخریب کنند تا مبادا نسل جوان درست بیاندیشد ،چون می دانند درست اندیشیدن آنها مانند درست راه رفتن آنها خطر ساز خواهد شد (اگرچه این ابزار کمک زیادی به بشریت کرده و می کند) ،جوک نه سازنده است نه پویاو نه محرک ،بلکه ابزاری برای تخدیرکردن ودزدیدن زمان و اندیشه ها است ،مشغول کردن افکارمان در مسیر کسانی که نمی شناسیم ولی آنها به خوبی جهت ذهنی ما را می شناسند، بر ماست که برای رشد و آگاه شدن نسلهای آینده تلاش کنیم و آنها را برای رسیدن به همه آرمان های الهی ،انسانی ، اجتماعی ، فرهنگی و...ترغیب نماییم ، وبدانیم ما نیزدر این وانفسای زمانه مسئول نابسامانیهای اجتماعی وفرهنگی جامعه خود هستیم. به امید آن روز روزنامه آفتاب یزد
رضا بژکول روزنامه نگار
کانال ایران نیوز با خبرهای روز irranews@